МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ

Щороку 21 вересня українці разом з цивілізованим світом відзначають Міжнародний День Миру та День Миру в Україні. Останній встановлено відповідно до Указу Президента від 5 лютого 2002 року. Мета Дня – звернути увагу на необхідність завершення усіх війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності.
Міжнародний День Миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови світу без війн та страждань.
Особливо це відчуття нині актуальне для нас – українців. Цей день – не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні триває жорстока і кривава війна, яку почала росія. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що як ніхто розуміємо цінність миру.
В закладі освіти пройщли заходи, присвячені Міжнародному Дню Миру: години спілкування “Хай буде мир на всій Землі!”, творчі майстерні з виготовлення голубів – символу миру, виставка дитячих малюнків “Діти України за мир”.
Три найсолодші літери в житті –
Як колискову, що співала мати
У стомленному самозабутті –
МИР на землі ти повинен зберігати.
Мир на землі — це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ,
Коли поет чарівні вірші пише.
Про незвичайний, дивовижний світ.
Хай буде мир віднині і довіку!
Хай буде мир й замовкнуть війни злі!
Хай у міцних обіймах всі народи
Ідуть у майбуття через віки.